Home / Story

Story

Nga Behauddin GASHI/NËN FLLADIN E KURBAN BAJRAMIT

Edhe pse jemi akoma në mesin e stinës së verës, u bë dita e dytë që moti po shpreh një çiltërsi dimri të tipit ku reshjet e shiut, furtuna dhe përmbytjet janë shprehjet apo argumentet më të gjalla kur njerëzimi kupton dobësinë dhe pafuqinë e tij si dhe që është …

Read More »

Qeveria shqiptare nuk duhet ti harrojë emigrantët !

-Nga Armida Plangarica, Sociologe ,Selanik,”Përfaqësuese e komunitetit të emigrantëve shqiptarë” . -Lëvizja e lirë drejt Europës, kësaj Europe që kur na do e kur na shtyn, është makthi i 30 viteve të fundit të një gjenerate që jetën e çoi me vuajtjeve ,ndërmjet kalvarit burokratik, përplasjeve dhe përqafimeve të qeveritarëve …

Read More »

‘Qumështi i gomaricës rrit imunitetin ndaj Covid…’/ Francezët  i bëjnë jehonë fermës shqiptare

Një nxitës për sistemin imunitar dhe i pasur me vitamina, qumështi me çmim të lartë ka lulëzuar gjatë pandemisë së koronavirusit. “Kërkesa për qumësht gomarice po rritet ndjeshëm” së bashku me infeksionet e virusit, thotë 37-vjeçari shqiptar, një kohë kur shumë në Shqipëri po kërkojnë mënyra shtesë për të forcuar …

Read More »