Home / Curiosities / ‘Qumështi i gomaricës rrit imunitetin ndaj Covid…’/ Francezët  i bëjnë jehonë fermës shqiptare

‘Qumështi i gomaricës rrit imunitetin ndaj Covid…’/ Francezët  i bëjnë jehonë fermës shqiptare

Një nxitës për sistemin imunitar dhe i pasur me vitamina, qumështi me çmim të lartë ka lulëzuar gjatë pandemisë së koronavirusit. “Kërkesa për qumësht gomarice po rritet ndjeshëm” së bashku me infeksionet e virusit, thotë 37-vjeçari shqiptar, një kohë kur shumë në Shqipëri po kërkojnë mënyra shtesë për të forcuar shëndetin.

Elton Kikia, menaxheri i fermës së vogël në fshatin Paper, ka rreth një duzinë kafshësh të vogla, me gjunjë të butë, të cilat rrotullohen rreth një kullote të gjelbër, shkruan Agjensia Franzeze e Lajmeve. Kërkesa e lartë për qumështin e tyre është një lajm i mirë për vetë gomerët, ku stili i tyre i rehatshëm i jetesës në fermë është një pushim i mirëpritur nga rolet e tyre tradicionale si kafshë ngarkesash.

Zakonisht të shfrytëzuar për të mbajtur ngarkesa të rënda dhe për të tërhequr karroca nëpër terrenin malor të Shqipërisë, gomarët shpesh janë subjekt i keqtrajtimit, në formën e rrahjeve, mbingarkesës ose plagëve në pjesën e sipërme

Check Also

Nga Behauddin GASHI/NËN FLLADIN E KURBAN BAJRAMIT

Edhe pse jemi akoma në mesin e stinës së verës, u bë dita e dytë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *